Over Noblesse Proteins

Noblesse Proteins BV produceert uitsluitend melen en vetten van categorie 3-pluimvee-slachtbijproducten.

Kwaliteit staat voorop

Wij zijn er trots op dat onze producten bijdragen aan de vermindering van de wereldwijde ‘protein gap’. Met onze efficiënte processen worden categorie 3-bijproducten van pluimvee uit lokale slachthuizen verwerkt tot hoogwaardige eiwitten en vetten. Het is ons streven zoveel mogelijk dierlijk eiwit en vet te gebruiken.

Onze producten worden gebruikt als primaire ingrediënten voor de (huis)diervoeder-, aquafeed-, biobrandstof- en kunstmestmarkten. We handelen niet en we mengen niet.

Noblesse Proteins levert aan markten in Europa en over de hele wereld. We werken nauw samen met eindgebruikers en met gerespecteerde en deskundige lokale distributeurs.

Onze organisatie is doeltreffend dankzij onze korte communicatielijnen, openheid en inzet om onze beloften waar te maken.

Maatschappelijk verantwoord en vernieuwend

Noblesse Proteins heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We zijn altijd op zoek naar manieren waarop we onze ecologische voetafdruk en ons totale water- en energieverbruik kunnen reduceren en onze uitstoot kunnen verminderen. We streven ernaar onze impact op het milieu te minimaliseren en onze processen efficiënter te maken.

We innoveren om onze processen te verbeteren en ons rendement te verhogen, voor onze klanten en leveranciers, onze medewerkers en het milieu. We willen met onze zakelijke activiteiten zowel binnen ons bedrijf als elders duurzame werkgelegenheid creëren.

Succesvolle samenwerkingen

Noblesse Proteins opereert op Energie Transitie Park Midden-Drenthe, waar we  samenwerkingsverbanden zijn aangegaan met bedrijven om ons heen om voor iedereen een win-winsituatie te creëren. Zo is bijvoorbeeld veel stoom nodig voor ons productieproces. Een van de bedrijven bij ons in de buurt is een recyclespecialist. De reststoom die vrijkomt bij hun processen gebruiken wij voor ons productieproces. Noblesse en Attero over deze partnerschap.

Ook zijn we een samenwerking aangegaan met een waterbehandelingsbedrijf en hebben we een speciale afvalwaterinstallatie gebouwd voor schoner afvalwater.

Een korte geschiedenis

In 2009 kwam een groep Nederlandse pluimveeslachterijen op het idee om de bijproducten van pluimveeslachterijen te valoriseren. Deze vormen ongeveer 25% van het totale slachtgewicht. Al snel werd het bedrijfsconcept ontwikkeld en werd Noblesse Proteins BV opgericht. De Nederlandse pluimveeslachterijen van het eerste uur zijn nog altijd onze aandeelhouders en grondstofleveranciers.

De productielocatie werd in 2011 geopend en werd gestaag uitgebreid. In 2019 verwoestte een brand de productielocatie. Noblesse Proteins greep deze ramp aan als kans om een nog efficiëntere verwerkingsfabriek te bouwen. In juni 2020 werd de productie hervat in de nieuw gebouwde faciliteit, die binnen drie maanden weer op volle capaciteit draaide.