background image Noblesse Proteins
header image

Kwaliteit door veiligheid, versheid
en snelheid

Om kwalitatief hoogwaardige en veilige eiwitproducten en vetten te kunnen produceren, selecteert NOBLESSE haar toeleveranciers zeer zorgvuldig. Alleen slachtbijproducten van voor menselijke consumptie goedgekeurd pluimvee uit goed gecontroleerde en gesloten ketens komen voor ons in aanmerking als grondstoffen.

De grondstoffen worden na de slacht zo snel mogelijk door ons verzameld en zo vers mogelijk verwerkt. Dit gebeurt nadat ze met alleen voor onze grondstoffen gebruikte containers naar onze fabriek zijn vervoerd. Voordat we grondstoffen verwerken, worden ze gecontroleerd door een extern en intern laboratorium. Onze grondstoffen zijn alleen van kip afkomstig, toch leveren we altijd een herkauwersvrijverklaring.

Als onze eiwitproducten en vetten klaar zijn, leveren we ze zo snel mogelijk uit om de kwaliteit te garanderen. Alle leveringen worden bemonsterd en geanalyseerd. Met onze vaste afnemers communiceren we structureel en op transparante wijze en wisselen we gegevens uit om de kwaliteit van onze producten te monitoren. Maar ook om op veranderende klantwensen te kunnen anticiperen.

Goede input, edele input

NOBLESSE gebruikt voor haar eiwitten en vetten alleen de bijproducten - categorie 3 - uit de toonaangevende Nederlandse kippenslachterijen. Slachterijen waar louter goedgekeurde dieren uit gesloten pluimveeketens worden verwerkt voor menselijke consumptie.

De eisen die de afnemers en de overheid aan deze slachterijen stellen zijn hoog. Alle schakels van de pluimketens worden continu gecontroleerd. Uiteraard ook de input en de uitput van de slachterijen. Vervolgens controleren ook wij onze grondstoffen bij binnenkomst. Resultaat: NOBLESSE kan op basis van het slachtbijproduct van deze kwaliteitketens hoogwaardige eiwitten en vetten produceren.